
Malfy Rosa & Double Dutch Indian: grapefruitová bomba
Malfy Rosa & Double Dutch Indian jdou perfektně dohromady. Gin je hodně výrazný, chtěla jsem tedy v tomto případě zachovat tu typickou hořkost z grapefruitů, ale tonikem ji jen trochu zjemnit.
Co je charakteristické pro Malfy Rosa gin?
Malfy Rosa gin je pravým ztělesněním Itálie. Tato jemně růžová verze vyrobená ze sicilských růžových grapefruitů a rebarbory přišla na svět spolu s Malfy Originale a Malfy Con Arancia, a to až po první citrusové verzi „Con Limone„. Všechny giny se vyrábí v palírně ve městě Moncalieri poblíž Turína (na severozápadě Itálie). K výrobě Malfy ginů se používá tzv. vakuová destilace, která je mnohem nákladnější a časově náročnější. Probíhá za použití nižších teplot. Použité přísady, tzv. botanicals, se mnohem méně zahřívají a nedochází tak k výraznému narušování jejich molekulární struktury, což se projeví ve výraznějším aroma a chuti.
Hlavní ingrediencí tohoto ginu je kůra ze sicilských růžových grapefruitů, dále italské citróny (kůra) a italský jalovec. Mezi další přísady pravděpodobně patří také oddenek kosatce, kořen anděliky a koriandr. Rebarbora se pak do ginu přidává v podobě destilátu až nakonec a způsobuje jeho krásnou růžovou barvu.
V chuti je gin sladší, ovocný, v základu cítíme chuť citrónů, rozvíjí se typická grapefruitová hořkost a jalovec. Chutě jsou ale velmi vyvážené.
Co je typické pro Double Dutch Indian tonic?

Tento tonic obsahuje přírodní příchutě růžového grapefruitu a bobulí jalovce. Je velmi vyvážený, stejně jako další toniky z řady Double Dutch.
Jaký je výsledný Gin & Tonic drink?
Gin & Tonic kombinace je sama o sobě velmi lehká, vyvážená. Tonic díky přidané grapefruitové chuti krásně podpoří gin. Ta vyváženost a jednoduchost základního drinku nabízí prostor pro další experimenty s přísadami.
Použila jsem proto čerstvý grep (červený), který jinak moc nepoužívám (spíše sušený), trochu bylinek (jdou nádherně k citrusům) a jalovec, který jsem trochu pomačkala rukou. Musím říct, že po chvíli byl drink takový ostřejší a více dohořka, já to mám ráda, ale případně dejte jen půlku kolečka čerstvého grepu/sušené kolečko.
Jak si připravíte ten nejlepší Gin & Tonic drink?
Jednoduchý návod jsem pro vás sepsala v tomto článku. Nejradši mám kombinaci 50 ml ginu a 200 ml toniku, pokud to však máte rádi ostřejší, využijte jen část toniku! Čím větší kostky ledu, tím lépe, větší kusy ledu tají pomaleji. Sklenici naplňte ledem až po okraj – Gin & Tonic drink by vždy měl být opravdu studený. Jakou sklenici použít? Nejvhodnějším typem je tzv. „copa de balon„, která pomáhá rozvinout všechny vůně. Jelikož ji držíme za stopku, drink se tolik nezahřívá.
Malfy Rosa gin seženete třeba na Alkohol.cz (0,7 lahev), stejně Double Dutch Indian tonic (150 ml / 200 ml / 500 ml).
Máte něco na srdci?