Domů » TIP NA DRINK: Martin Miller’s & Fever-Tree Indian s limetkou, chilli papričkou a sečuánským pepřem

TIP NA DRINK: Martin Miller’s & Fever-Tree Indian s limetkou, chilli papričkou a sečuánským pepřem

Martin Miller's gin & Fever-Tree Indian s limetkou, chilli papričkou a sečuánským pepřem

Martin Miller’s gin & Fever-Tree Indian představují ideální kombinaci. Spojuje je lehký nádech citrusů, který jsme v tomto případě podpořili přidáním plátků sušené limetky. A jelikož jsme chtěli i trochu experimentovat, přidali jsme také trochu pikantnější přísady – sušené chilli papričky a sečuánský pepř. Citrusová a ostrá/pikantní chuť jsou totiž skvěle dohromady!

Martin Miller’s gin vzniká smísením dvou různých destilátů – jalovce a zemitých bylin & destilátu z kůr hořkých pomerančů, limetek a citronů. Připravuje se například z jalovce, koriandru, muškátového oříšku, kůry hořkých pomerančů, citronů a limetek. Po destilaci se do něj přidává ještě jedna „tajná“ ingredience, uhodnete jaká? Okurka! (stejně jako například u ginu Hendrick’s). I proto nemůže být označen jako London Dry gin.

Fever-Tree Indian je anglický neutrální tonic, pro jehož výrobu se používají pomeranče z Mexika. Právě ty dodávají toniku charakteristickou svěžest (způsobena také vyšší syceností a nádech citrusů.

Jednoduchý návod jsme pro vás sepsali v tomto článku. Nejradši máme kombinaci 50 ml ginu a 200 ml toniku, pokud to však máte rádi ostřejší, využijte jen část toniku! Čím větší kostky ledu, tím lépe, větší kusy ledu tají pomaleji. Sklenici naplňte ledem až po okraj – Gin & Tonic drink by vždy měl být opravdu studený. Jakou sklenici použít? Nejvhodnějším typem je tzv. „copa de balon„, která pomáhá rozvinout všechny vůně. Jelikož ji držíme za stopku, drink se tolik nezahřívá.

Martin Miller’s gin seženete třeba na Alkohol.cz (0,7 lahev), stejně jako Fever-Tree Indian tonic ve 200ml verzi. Pokud byste chtěli vyzkoušet jen miniaturku ginu, můžete objednat na mydrinks.cz. Sušené plátky limetky najdete například na Churma.cz, celé sušené chilli papričky na chillidoctor.cz a sečuánský pepř třeba na koreni.cz.

Visited 46 times, 1 visit(s) today

TESTUJEME: Bombay Sapphire gin 5x jinak (1. díl)

TIP NA DRINK: Bombay Sapphire & Fever-Tree Mediterranean s citrónem a chilli nitěmi

Fever-Tree Indian tonic

TESTUJEME: Levandulový gin Svachovka 5x jinak (1. díl)