
Jahodový Puerto de Indias & Fever-Tree Indian: ideální dvojka
Jahodový Puerto de Indias & Fever-Tree Indian představují ideální spojení. Neutrální tonic nepřebije ovocnou chuť ginu, zároveň v něm i vyváží chutě zvýrazněním citrusového nádechu. Přidali jsme ještě čerstvé jahody a skořici, která se k nim skvěle hodí.
Jahodový Puerto de Indias je růžový španělský gin vyráběný z jahod, jalovce, koriandru, limetky, grapefruitu, pomerančové a citronové kůry. V ginu cítíme výrazné tóny jalovce a jahod, patrné jsou třeba i náznaky koriandru.
Fever-Tree Indian je anglický neutrální tonic, pro jehož výrobu se používají pomeranče z Mexika. Právě ty dodávají toniku charakteristickou svěžest (způsobena také vyšší syceností) a nádech citrusů.
Jak si připravíte ten nejlepší Gin & Tonic drink?
Jednoduchý návod jsme pro vás sepsali v tomto článku. Nejradši máme kombinaci 50 ml ginu a 200 ml toniku, pokud to však máte rádi ostřejší, využijte jen část toniku! Čím větší kostky ledu, tím lépe, větší kusy ledu tají pomaleji. Sklenici naplňte ledem až po okraj – Gin & Tonic drink by vždy měl být opravdu studený. Jakou sklenici použít? Nejvhodnějším typem je tzv. „copa de balon„, která pomáhá rozvinout všechny vůně. Jelikož ji držíme za stopku, drink se tolik nezahřívá.
Puerto de Indias Strawberry gin seženete třeba na Alkohol.cz (0,7 lahev), stejně jako Fever-Tree Indian tonic ve 200ml verzi. Pokud byste chtěli vyzkoušet jen miniaturku ginu, můžete objednat na Gastroklub.cz. Kvalitní ceylonskou (pravou) skořici najdete například na Grizly.cz.