
Bombay Sapphire & Fever-Tree Mediterranean: citrusové osvěžení
Bombay Sapphire & Fever-Tree Mediterranean představují ideální spojení. Tento lehce bylinkový tonic s jemným aromatem citrusů se skvěle hodí k citrusovým tónům ginu. Právě citrusovou chuť jsme se rozhodli ještě podpořit přidáním sušených plátků citrónu, lehký pikantní nádech ginu jsme pak zvýraznili chilli nitěmi.
Bombay Sapphire je klasický London Dry gin, jalovec je v něm však méně dominantní, v chuti i vůni cítíme spíše citrusy a jemný náznak pepře. Gin je lehký, čistý a svěží. Vyrábí se z jalovce, oddenku kosatce, mandlí, citronové kůry, koriandru, lékořice, čínské skořice a anděliky. Kromě toho v něm najdeme i rajská zrníčka (grains of paradise) a pepř kubéba.
Středomořský Fever-Tree tonic je v tomto případě ideální volbou. Vyznačuje se zajímavým aromatem citrusů a bylinek, získávaných z pobřeží Středozemního moře. Vyrábí se mimo jiné i z tymiánu a rozmarýnu. Je jen jemně hořký (obsahuje méně chininu) a obsahuje bublinky podobné šampaňskému.
Jak si připravíte ten nejlepší Gin & Tonic drink?
Jednoduchý návod jsme pro vás sepsali v tomto článku. Nejradši máme kombinaci 50 ml ginu a 200 ml toniku, pokud to však máte rádi ostřejší, využijte jen část toniku! Čím větší kostky ledu, tím lépe, větší kusy ledu tají pomaleji. Sklenici naplňte ledem až po okraj – Gin & Tonic drink by vždy měl být opravdu studený. Jakou sklenici použít? Nejvhodnějším typem je tzv. „copa de balon„, která pomáhá rozvinout všechny vůně. Jelikož ji držíme za stopku, drink se tolik nezahřívá.
Rádi byste vyzkoušeli další chutné Gin & Tonic kombinace s ginem Bombay Sapphire? Ochutnejte třeba kombinaci s Fever-Tree Indian tonikem, červeným pomerančem a zázvorem.
Bombay Sapphire gin seženete třeba na Alkohol.cz (0,7 lahev), stejně jako Fever-Tree Mediterranean ve 200ml verzi. Na tomto e-shopu najdete i miniaturku ginu nebo 1000ml verzi pro fajnšmekry. Sušené plátky citrónu najdete například na Churma.cz (my použili plátky citrónu ze Španělska), chilli nitě pak třeba na Profikoreni.cz.